Μέσα σ’ ένα κυκλικό σκάλισμα στα επιπλα πατρα διακρίνονταν καθαρά τρία  γράμμα­τα: MDF. Αναπήδησε από τη χαρά της και κρεμάστηκε στο λαιμό του . Τον ενθουσιασμό τους διέκοψε ο  τουρί­στας, αφενός γιατί δεν είχε κανένα λόγο να τον συμμερίζεται, α­φετέρου γιατί ήθελε τους καναπεδες του  πίσω. Του τους έδωσαν και ζή­τησαν συγγνώμη.
Έφυγαν από τον χώρο σχεδόν τρέχοντας.
«Η  γραφή μιλάει για κίνηση των άστρων στα επιπλα λαμια. Σίγουρα θα χρειαζόταν ένα όργανο σαν το σκαρπέλο για τα επιπλα. Χωρίς αυτό δε θα φαίνονταν τα τελευταία γράμματα στον απέναντι τοίχο. Ακόμα κι αν πηγαίναμε εκεί, δε θα μπορούσαμε να τα δούμε από το ε­σωτερικό του ούτε από τη βάση του δια γυμνού οφθαλμού. “Άδι­κα έρχεσαι σ’ εμένα”. Ιδιοφυές!» έλεγε και ξανάλεγε  σφίγγοντας την παλάμη του εραστή της ως έκφραση του θαυμα­σμού της.
«Πρέπει να ενημερώσουμε . Με αυτά τα γράμματα ο γρίφος για τα επιπλα κορινθος σχεδόν ολοκληρώνεται. Πάμε από το σπίτι του».
Είκοσι λεπτά αργότερα έστριβαν στη γωνία για το δρόμο του σπιτιού του  αλλά  σταμάτησε απότομα.

One thought on “Οι καναπεδες και το μυστήριο MDF”

  1. Το έχω δει κι εγώ αυτό. Η θεία μου μένει στην Πάτρα, τα έπιπλα της τα έχει πάρει από το εργοστάσιο Sanfos και σε πολλά αυτά τα έπιπλα υπάρχει σε κάποιο σημείο αυτά τα γράμματα, MDF, όταν ρώτησε τι σημαίνουν της είπαν ότι είναι το ξύλο με το οποίο είναι φτιαγμένα τα έπιπλα και πιστοποιεί ότι είναι κατασκευασμένα από καλό γερό ξύλο κι όχι από άλλα άχρηστα υλικά. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές επίπλων που δεν δηλώνουν τα υλικά κατασκευής των επίπλων τους, προφανώς γιατί χρησιμοποιούν κατώτερης ποιότητας υλικά, η Sanfos δηλώνει και πιστοποιεί ότι χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής αγοράς.

Comments are closed.