Ελπίζω ότι θα το πετύχουμε σύντομα. Για τον καναπε δε χρειάζεται να μιλήσω. Γνωρίζεις όσα χρειάζονται. Είναι επιπλο-κλειδί στην υπόθεση μας και έχει το αξεσουαρ  που μας ενδιαφέ­ρει. Το σχέδιο που θα ξαναφέρει τους ανθρώπους κοντά στην τέχνη για τα επιπλα και που οι προκάτοχοι μας  διαφύλαξαν για χάρη της ανθρωπότη­τας με αντάλλαγμα τη διάλυση τους. Τώρα το βάρος της ευθύνης πέφτει στους δικούς μας ώμους. Αλλά είναι ώρα να ξεκουραστούμε. Για τα υπόλοιπα  θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε. Το κρασί  έφερε μια γλυκιά χαλάρωση. Πράγμα που ίσως εξηγεί γιατί αυτοί οι Έλληνες είναι πάντα τόσο ράθυμοι!
Κατευθύνθηκαν στον άνω όροφο του σπιτιού για να αναπαυθούν.
Η υπόλοιπη μέρα και η επόμενη κύλησαν με φιλοσοφικές ενατενί­σεις, συζητήσεις για την κοινότητα, εικασίες για την ανθρώπινη φύ­ση και προετοιμασίες για την επερχόμενη σημαντική βραδιά. Κάποια στιγμή πρότεινε  να του παραχωρήσει τα επιπλα, που θα  χρειαζόταν για τη  συνάντηση.
«Το δάνειο χάνει δύο: το χρήμα και το φίλο!» απάντησε χαμογε­λαστά . «Έχω φέρει εξάλλου μαζί μου όλα όσα χρειάζονται».

One thought on “Πιο κοντά στην τέχνη για τα επιπλα”

  1. Ο καναπές που υπάρχει στον άνω όροφο του σπιτιού δεν είναι ο σωστός καναπές, ποτέ δεν ήταν, η κοπέλα του κάτω ορόφου έχει κάνει μεν σεξ σε αυτόν τον καναπέ αλλά άλλο είναι το έπιπλο-κλειδί στην υπόθεση, στον διπλανό δωμάτιο υπάρχει ένα ημίδιπλο κρεβάτι, σε πάρα πολλές περιπτώσεις είχε βρεθεί επάνω σε αυτό ημίγυμνη και δεν ήταν μόνη, άρα το σωστό έπιπλο στην υπόθεση είναι το κρεβάτι.

Comments are closed.